متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/05/15
  • - تعداد بازدید: 21
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

خواص فوق العاده چای سبز را بدانیم

خواص فوق العاده چای سبز را بدانیم

خواص فوق العاده چای سبز را بدانیم

اگرچه چای قرص معجزه آسای سلامتی نیست اما مدت زمان زیادی به عنوان منبع عظیم آنتی اکسیدان جلب نظر کرده است. البته شایعات نیز پیرامون آن بسیار زیاد است. در این مقاله با خواص علمی و اثبات شده چای سبز آشنا خواهیم شد.

 

1- منبع غنی آنتی اکسیدانی

چای سبز منبع پلی فنول ها و سایر آنتی اکسیدان ها (مانند فلاونوییدها و کاتچین و اپیگالوکاتچین گالات) می باشد. این مواد از آسیب به سلولهای بدن جلوگیری می کنند. توجه داشته باشید هرچه چای سبز مرغوب تر، خواص یاد شده بیشتر.

2- تقویت مغز

چای سبز فعالیت سلول های مغز را تقویت و تحریک می کند و مانع از تخریب سلول های مغز و بروز بیماری آلزایمر و پارکینسون می شود. چای سبز با دارا بودن کافئین باعث بهبود عملکرد مغز و هوشیاری می شود اما کافئین تنها ماده موثر چای سبز در این مورد نیست! بر اساس تحقیقات چای سبز علاوه بر کافئین، حاوی آمینو اسید L-Theanine است که با اثر هم افزایی خود همراه با کافئین، بیش از قهوه عملکرد مغز را بهبود می بخشد. L-Theanine  با عبور از سد مغزی می تواند باعث افزایش ترشح دوپامین و امواج آلفا شود که در نتیجه آن اضطراب فرد کاهش می یابد. در نتیجه چای سبز می تواند هوشیاری ملایم تر و متفاوتی نسبت به قهوه ایجاد کند.

3- موثر در عملکرد فیزیکی و کاهش چربی بدن

چای سبز می تواند بین 4 تا 17% متابولیسم بدن را افزایش داده و در نتیجه باعث بهبود عملکرد فیزیکی و کاهش وزن شود (در صورت رعایت سایر موارد مانند رژیم مناسب). البته این اثر در تمام افراد مشاهده نشده و ممکن است در برخی افراد هیچ گونه افزایش متابولیسمی ایجاد نکند .همچنین کافئین موجود در چای سبز می تواند عملکرد فیزیکی و ورزشی فرد را 10-12 درصد افزایش دهد.

4- کاهش ریسک سرطان

سرطان رشد بدخیم سلولی و یکی از مهم ترین علل مرگ و میر در دنیاست. یکی از دلایل ایجاد سرطان وارد شدن استرس اکسیداتیو به بدن، ایجاد التهاب و درنتیجه تخریب سلول هاست. بعلت غنی بودن چای سبز از آنتی اکسیدان ها مطالعات نشان داده این نوشیدنی می تواند ریسک برخی سرطان ها مانند پروستات، سینه و روده بزرگ را 20 تا 42 درصد کاهش دهد.

5- سلامت دهان و دندان

کاتچین موجود در چای سبز از رشد باکتری هایی که باعث پوسیدگی دندان می شوند (Streptococcus mutans) جلوگیری می کند. همچنین می تواند بوی بد دهان را از بین ببرد.

6- کاهش ریسک بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع 2

چای سبز منبع آنتی اکسیدان بوده و این عامل می تواند از گرفتگی عروق پیشگیری کند. چای سبز باعث کاهش کلسترول بد (LDL) شده و از این طریق نیز ریسک بیماری های قلبی عروقی را تا 31% کاهش می دهد. همچنین مطالعات نشان می دهند مصرف منظم چای سبز می تواند حساسیت به انسولین را بیشتر کند و باعث کاهش قند خون شود. در یک مطالعه افرادی که بصورت منظم چای سبز مصرف کردند تا 42 درصد کمتر به دیابت نوع 2 مبتلا شدند.

7- عصاره جاودانگی

البته تیتر بالا یک شوخی مبالغه آمیز است. اما چای سبز را به عنوان داروی ضد پیری می شناسند و دلیل اصلی آن هم وجود میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان های مؤثر در حفظ شادابی و جوانی است. از طرفی با پیشگیری از بیماری های یاد شده می تواند طول عمر بیشتر و سالم تری را برای فرد رقم بزند. به یاد داشته باشیم سلامتی از مجموعه ای از رفتارهای ما نشات می گیرد (رژیم مناسب غذایی، بهداشت مناسب روانی و ورزش منظم) و نه یک عامل به تنهایی.

روی دیگر سکه 

o        برای بهره مندی از خواص چای سبز، کارشناسان نوشیدن 2 تا فنجان چای سبز را در هر روز توصیه می کنند . بیش از این مقدار ممکن است آسیب رسان باشد.

o        چای سبز می تواند باعث کاهش جذب آهن شود. (پس از غذا یا مکمل غذایی مصرف نشود)

o        خانم های باردار ،شیرده و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند، بهتر است درمصرف آن زیاده روی نکنند.

o        زیاده روی در مصرف چای سبز می تواند باعث دفع زیاد آب از بدن و یبوست شود.

"محمدجعفر دهزاد" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 27290
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید